KASTAMONU / HANÖNÜ - Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Ortaokulu

Mrt

03.03.2020 tarihinde Araç 'ta düzenlenen Bocce turnuvasına ilk defa katılım gösteren Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Ortaokulu ve Hanönü İmam hatip ortaokulu öğrencileri  farklı bir spor dalında ilk defa katılmış olmanın vermiş olduğu heyecan ile gruplardan çıkamasalarda hayatlarına yeni bir tecrube edinmiş oldular.Öğrencilerimizi ve Danışman öğretmenleri Bekir Dişli 'ye emeklerinden dolayı teşekkürü bir borç biliriz.

Mrt

"Hanönü İmam Hatip Ortaokulu 10 öğrenci ve 2 öğretmenle birlikte Araç Kuşgülü Bakımevini ziyaret ettiler. Bakımevi görevlileri Öğrencilerimizi ve öğretmen arkadaşlarımızı güleryüzle karşıladılar. Daha sonra öğrencilerimiz bakımevi bahçesinde hastalarla buluştular. Öğrencilerimiz Orada bulunan hastalarla kaynaşıp tatlı tatlı sohbet ettiler. Birlikte şarkı şöylediler. Eğlendiler. Oradaki hastalar öğrencilerimizin onlara gösterdikleri ilgi ve muhabbetten dolayı çok mutlu oldular. Bakımevi görevlileri öğrencilerimize ikramda bulundular. Daha sonra öğrencilerimiz hastalarla ve görevlilerle vedalaşıp bakımevinden ayrıldılar."

Mrt

04.03.2020 Çarşamba günü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Ortaokulu Toplatı Salonunda Hanönü Belediyesinin desteği ile öğrencilerimize Çanakkale Geçilmez! adlı animasyon gösterimi düzenlenmiştir. Gösterime Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan DEMİRKIRAN , Hanönü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Halis DEMİR  ve Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar'da katılmıştır. Bu organizasyonda desteklerinden dolayı Hanönü Belediyesine teşekkürü bir borç biliriz.

Mrt

Şubat ayının en temiz sınıfı 7 -a imamhatip seçilmiştir.Öğrencilerimizi tebrik ederiz başarılarının daim olmasını dileriz.

Mrt

Ev ve okul arasındaki uyum çocuklar için bir kaldıraç gibidir. Bu sebeple her ay ailelerimize çocuklar aracılığı ile bir bülten gönderiyoruz. Bu sayıda eğitimin en önemli unsurlarına, marka takıntısına ve koronavüristen korunma yollarına değindik. Hep söylüyorum. Ne yapacaksak birlikte yapacağız... Okul aile iş birliği dediğimiz şey tam da bu. Birlikte adım atmak, birlikte hareket etmek, çocuğun ellerinden birlikte tutmak. Ziya SELÇUK

Şbt

Meslek seçimi, bireyin yaşamı boyunca verdiği en önemli kararlardan biridir. İnsan hayatının üçte biri mesleki etkinlikleri içermektedir. Meslek, sadece bir para kazanma, geçim sağlama yolu değil, bunların daha da ilerisinde bir anlam taşıyan kendini gerçekleştirme sürecinin ve iddiasının da en önemli aracıdır. Günümüzde özellikle bilgi toplumlarında artık bireylerin gözlem yaparak, deneyerek ve yaşayarak meslekleri tanıma ve öğrenme olasılığı oldukça sınırlıdır.Bu nedenle  öğrencilerimize  geçtiğimiz hafta içerisinde "Mesleki Tanıtım" ve "Verimli Ders Çalışma" semineri verilmiştir. Kastamonu İşKur çalışanlarından Hatice Çağlar'a bu verimli semineri verdiği için teşekkürü bir borç biliriz.

Şbt

Her yıl 28 Şubat Sivil savunma Günü" ve mart ayının ilk haftasını, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda önlem alma ve zarar azaltma kültürünün geliştirilmesi  amacıyla 28 Şubat Cuma günü öğrenciler ile Yangın ve Deprem tatbikatı yapılmıştır. Öğrencilerin sınıflarından güvenli bir şekilde tahliyesinin yapılması ve herhangi bir yangın durumunda yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği ile ilgi bilgilendirmeler yapılmıştır.